Bathmen, de musical

Wanneer:
12 september 2021 @ 16:30 – 17:30
2021-09-12T16:30:00+02:00
2021-09-12T17:30:00+02:00
Waar:
Bathmen Dorpskerk

‘Bathmen, de musical’
Op 12 september spelen verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda hun voorstelling ‘Bathmen, de musical’ in de Dorpskerk van Bathmen. De meeslepende muzikale voorstelling vindt plaats in het kader van het lockfree-weekend in het dorp.
‘Bathmen, de musical’ gaat over niet minder dan Bathmen, de coronacrisis en de liefde. Tekst en muziek zijn speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Plaatselijke helden, heldinnen, straten en gebouwen, gewoontes en eigenaardigheden krijgen een plaats in een bewogen liefdesverhaal. Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit bijvoorbeeld The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen het verhaal van twee inwoners van Bathmen. Hun stormachtige liefde dreigt te stranden op te grote verschillen, coronabeperkingen en ander ongemak. Gelukkig komt het allemaal goed, want ‘het is een musical’. De finale zal zinderend zijn, een viering van het einde aan de coronacrisis.

Posthumus en Beerda maken vaker ‘gelegenheidsmusicals’, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Posthumus: “Ik gebruik de vaste formule van een musical om mijn verhaal te vertellen, in dit geval het verhaal over Bathmen. Het dorp is spannend genoeg om er een goed verhaal over te kunnen schrijven. Musicals spreken aan, door afwisseling van tekst en muziek, ernst en vrolijkheid. Musicals zijn nooit saai! Tegelijk zijn mijn musicals ook een parodie op het verschijnsel musical: alsof iets pas leuk wordt wanneer je er een liedje en een dansje in stopt.

 

© 2021 Kees Posthumus.