Pasen in fragmenten / afgelast

Wanneer:
2 april 2020 @ 20:00 – 21:00
2020-04-02T20:00:00+02:00
2020-04-02T21:00:00+02:00
Waar:
's Gravenzande, Uniekerk
Sand Ambachtstraat 104a

Pasen in fragmenten

Op dinsdag 02 april spelen verhalenverteller Kees Posthumus en celliste Joke den Heijer hun voorstelling ‘Pasen in fragmenten’ in de Uniekerk, Sand Ambachtstraat 2 in ‘s Gravenzande. De voorstelling begint om 20.00 uur.

‘Pasen in fragmenten’ bestaat uit zes indringende verhalen en liedjes waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertellen, van de wonderbare spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers.
Een ooggetuige vertelt hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Zacheus vertelt hoe hij in de boom klom om een glimp van Jezus op te vangen. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelt hoe het was om toegejuicht te worden door een grote menigte. Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. Een van de vrouwen uit het gevolg van Jezus vertelt hoe zij op Paasochtend naar het graf van Jezus gingen en het leeg vonden. Een lied verhaalt over het laatste avondmaal. De Emmaüsgangers vertellen over hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.
Zo ontstaat een afwisselende voorstelling, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Het paasverhaal komt dichterbij, omdat ooggetuigen het opnieuw en eigentijds vertellen. Kees Posthumus vertelt oude verhalen vroom en vrolijk opnieuw, in kroegen en kerken, zodat ze verrassen, aan het denken zetten en inspireren. Joke den Heijer is celliste in het Gelders Orkest.

 

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

© 2019 Kees Posthumus.