Alle Zeven Kees Posthumus

Informatie

  • Duur

    ca. 60 minuten zonder pauze

  • Technische voorwaarden

    wij brengen eigen licht en geluid mee. Speelvlak: zes bij vier

  • Kosten

    € 750,– (exclusief) of (onder voorwaarden) gratis te boeken via www.zingenindekerk.nl


Alle 7 goed

Alle 7 goed!

Binnen het jaarprogramma ‘Zeven’, van De Roos van Culemborg presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en accordenist Dirk Overbeek hun nieuwe voorstelling ‘Alle 7 goed!’ Centraal staan de zeven werken van barmhartigheid.

Hier komen ze: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de gevangenen bezoeken, de vreemdeling herbergen, de zieken bezoeken en de doden begraven.

Het is nog maar de vraag of naturisten wel zo blij zijn met de opdracht de naakten te kleden. Het Adamskostuum bevalt hen doorgaans prima.
En lang niet iedereen wordt even enthousiast bij het voorstel de vreemdeling te herbergen. Anders was ons asielbeleid wel humaner.
Wie de hongerigen gaat voeden, moet rekening houden met diverse diëten. Weleens een gevangene bezocht? Iemand die dorst had te drinken gegeven uit uw eigen dopper?

De muzikale voorstelling ‘Alle 7 goed’ is een actuele voorstelling over de zeven van barmhartigheid. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Dirk Overbeek presenteren in zeven delen de werken van barmhartigheid voor mensen van hier en nu.

Natuurlijk, de zeven werken van barmhartigheid deugen. Er valt geen speld tussen te krijgen dat het goed is om ze te doen.
Tegelijk kunnen ze wel een frisse update gebruiken. Die krijgen ze in ‘Alle 7 goed’.

Informatie: www.keesposthumus.nl

Informatie: www.zingenindekerk.nl

© 2023 Kees Posthumus.