Skip to main content

Kerkjournalist

Naast verhalen vertellen en dagvoorzitter zijn, is Kees kerkjournalist.
Hij schrijft over kerk, theologie, zingeving en spiritualiteit.

Kerkmagazine

Kees is eindredacteur van Kerkmagazine, facilitair magazine voor de Nederlandse kerken, uitgegeven door Helderblauw B.V. in Barneveld. Het blad gaat naar beheerders, kosters en kerkrentmeesters van alle kerken in Nederland.

De onderwerpen lopen uiteen van renovatie en restauratie tot licht, geluid en verwarming, van kerkbank tot paaskaars. Alles wat facilitair nodig is om de kerk te laten voortbestaan komt aan de orde. Veel is mogelijk, zolang het naar hout, beton en groene energie ruikt.

Kerkmagazine verschijnt vier maal per jaar en is het enige medium waarop aanbieders van producten en diensten aan kerken hun potentiële opdrachtgevers rechtstreeks bereiken.

www.kerkmagazine.nl

Volzin

Kees is lid van de redactieraad van Volzin, tijdschrift voor religie en samenleving, uitgegeven door de BDU in Barneveld. Regelmatig schrijft hij voor Volzin, vooral interviews en beschouwingen. In het nummer van januari 2019 schreef hij een vooruitblik op het jaar, met voor elke twee maanden een beschouwing over een belangrijke gebeurtenis. Hij interviewde onder andere staatssecretaris Paul Blokhuis, filosoof en historicus Eelco Runia en de Engelse bisschop Gulnar Francis-Dehqani.

www.volzin.nu

Woord & weg

Kees schrijft elke maand een interview met een theoloog of theologe voor woord&weg, het maandblad van de Protestantse Kerk in Nederland. Dat interview vormt een tweeluik met een reportage over een initiatief van een kerkelijke gemeente, dat past bij waar de theoloog over nadenkt. Het is een uitdaging en een leuke klus om telkens weer theologie te verbinden met het kerkelijke leven in de lokale gemeentes.

www.protestantsekerk.nl/woordenweg

Freelance

Daarnaast is Kees beschikbaar voor freelance journalistieke opdrachten als interviews, reportages, columns en brochures. In het verleden werkte hij voor tijdschriften als oecumenisch maandblad Open Deur en Woord & Dienst, opiniërend magazine voor de Protestantse Kerk in Nederland.