Skip to main content

Informatie

  • Duur

    ca. 65 minuten, zonder pauze

  • Technische voorwaarden

    speelvlak zes bij vier meter, eigen of bestaande installatie

  • Kosten

    Kees Posthumus & Juul Beerda € 650,–, exclusief reiskosten en 9% BTW


Musicals

Voor als er iets te vieren valt

Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda maken samen musicals, over welk onderwerp dan ook.

“Ons format is eenvoudig: twee mensen worden verliefd op elkaar, er komt een kink in de kabel, de liefde overwint want het is een musical. Dat is het recept van menig musical, wij variëren er vrijmoedig op. Wij begonnen met ‘Armoede, de musical’, over een klant van een Voedselbank, die verliefd werd op een protestantse diaken, die daar als vrijwilliger werkt.”

Nieuwe teksten op bestaande musicalliedjes, uit bijvoorbeeld The Sound of Music, West Side Story en Les Miserables, vertellen het verhaal over de onmogelijke en onoverwinnelijke liefde. De musicals worden in opdracht en op maat geschreven. Vooral als er iets te vieren valt, is de gelegenheidsmusical een gouden greep.

Kees: “Musicals zijn nooit saai, en de onze al helemaal niet. Tegelijk zijn mijn musicals ook een parodie op het verschijnsel musical: alsof iets pas leuk wordt wanneer je er een liedje en een dansje in stopt. Ik vind het heerlijk om aan deze musicals te werken. Het geeft de gelegenheid om allerlei thema’s aan de orde te stellen die in organisaties leven. Met een vette knipoog. Bij het schrijven ervan wordt mijn creativiteit en tijdens de voorstelling gaat dikwijls ‘het dak er af’! Vooral bij de massale slotscene, waarbij wij de hulp inroepen van ons publiek.”

Gerealiseerd

Armoede, de musical / Vereniging Oud Apeldoorn, de musical / Ons Huis, de musical / Onze Roeping Getrouw, de musical / Vrijzinnig, de musical / Groepsaccommodaties Overijssel, de musical / Stichting Katholiek Onderwijs Borssele, de musical / Sint Liduina van Schiedam, de musical / Stichting Apeldoornse Monumenten, de musical / Sint Jakobus, de musical / ’s Heerenloo, de musical / De Kap, de musical / Sint Jozef, de musical / PKN, de musical / Pancratius, de musical / Oecumene, de musical Café Goedenavond, de musical / Bethlehemkerk, de musical / Stem in de Stad, de musical / Mantelzorg, de musical / Zonnebloem, de musical.