Skip to main content

Informatie

  • Duur

    van 30 minuten (onderwijs) tot 60 minuten (volwassenen)

  • Technische voorwaarden

    versterking via bestaande geluidsinstallatie

  • Kosten

    solo € 350,–, met Juul Beerda € 610,–, exclusief reiskosten, 9% BTW (vervalt bij kerkdienst)


Ooggetuigen vertellen over opstanding

In de zes weken voor Pasen speelt Kees Posthumus zijn voorstelling ‘Pasen in fragementen’. Deze bestaat uit zes indringende verhalen waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertellen, van de wonderbare spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers.

Een ooggetuige vertelt hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Zacheus vertelt hoe hij in de boom klom om een glimp van Jezus op te vangen. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelt hoe het was om toegejuicht te worden door een grote menigte. Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. Een van de vrouwen uit het gevolg van Jezus vertelt hoe zij op Paasochtend naar het graf van Jezus gingen en het leeg vonden. De Emmaüsgangers vertellen over hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.

Zo ontstaat een afwisselende voorstelling, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Het paasverhaal komt dichterbij, omdat ooggetuigen het opnieuw en eigentijds vertellen.
‘Pasen in fragmenten’ is er in drie versie: voor onderbouw en bovenbouw van de basisschool en voor volwassenen.