Speellijst

apr
2
do
2020
Pasen in fragmenten / afgelast @ 's Gravenzande, Uniekerk
apr 2 @ 20:00 – 21:00

Pasen in fragmenten

Op dinsdag 02 april spelen verhalenverteller Kees Posthumus en celliste Joke den Heijer hun voorstelling ‘Pasen in fragmenten’ in de Uniekerk, Sand Ambachtstraat 2 in ‘s Gravenzande. De voorstelling begint om 20.00 uur.

‘Pasen in fragmenten’ bestaat uit zes indringende verhalen en liedjes waarin verschillende hoofdpersonen hun versie van het verhaal van Pasen vertellen, van de wonderbare spijziging tot en met het verhaal van de Emmaüsgangers.
Een ooggetuige vertelt hoe duizenden mensen aten van vijf broden en twee vissen, nadat alle friet en shoarma was uitverkocht. Zacheus vertelt hoe hij in de boom klom om een glimp van Jezus op te vangen. Het eigenwijze ezeltje waarop Jezus Jeruzalem binnenrijdt, vertelt hoe het was om toegejuicht te worden door een grote menigte. Maria vertelt over de droevigste dag van haar leven, de dag waarop haar zoon stierf. Een van de vrouwen uit het gevolg van Jezus vertelt hoe zij op Paasochtend naar het graf van Jezus gingen en het leeg vonden. Een lied verhaalt over het laatste avondmaal. De Emmaüsgangers vertellen over hoe ondanks al het verdriet en pijn het verhaal van Jezus toch doorgaat.
Zo ontstaat een afwisselende voorstelling, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Het paasverhaal komt dichterbij, omdat ooggetuigen het opnieuw en eigentijds vertellen. Kees Posthumus vertelt oude verhalen vroom en vrolijk opnieuw, in kroegen en kerken, zodat ze verrassen, aan het denken zetten en inspireren. Joke den Heijer is celliste in het Gelders Orkest.

 

 

apr
3
vr
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Ichtuskerk / Zalencentrum De Rank, Wolvega
apr 3 @ 20:00 – 21:15
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. Vanavond in Wolvega!
apr
5
zo
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Oentsjerk, Ontmoetingskerk
apr 5 @ 09:30 – 10:45
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld.
apr
16
do
2020
Vertelvoorstelling / afgelast @ Bronkerk, Ugchelen
apr 16 @ 20:00 – 21:30

Vanavond vertel ik voor de Vrouwenvereniging Ugchelen een afwisselend verhalenprogramma, met streekverhalen, sprookjes, dierenverhalen en ‘de eerste kus ter wereld’, waarin ik het antwoord geef op een veelgestelde vraag: hoe kwamen mensen op het idee om elkaar te gaan zoenen?

apr
22
wo
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Grote of Jacobijnerkerk, Leeuwarden
apr 22 @ 20:00 – 21:15
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. Vandaag doe ik dat in Leeuwarden, op het prachtige verrijdbare liturgische centrum van de Grote of Jacobijnerkerk.
apr
23
do
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Drunen, Protestantse Gemeente, De Open Hof
apr 23 @ 20:15 – 21:30
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. Vanavond speel ik de voorstelling in het Brabantse Drunen.
apr
28
di
2020
Verhalen voor de zusters / afgelast @ Jozefoord, Nuland
apr 28 @ 19:15 – 20:15

Vanavond speel ik een selectie uit mijn verhalen voor de jubilerende zusters van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph in Jozefoord, in het Brabantse Nuland. Ik trad vaker op voor religieuzen en dat is steeds weer een verrijkende ervaring. Zij waarderen de vernieuwende manier waarop ik de oude Bijbelverhalen vertel en voegen er hun eigen levenservaring en wijsheid aan toe.

mei
11
ma
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Trinitas, Heerenveen
mei 11 @ 20:00 – 21:15
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. Vanavond speel ik de voorstelling in Trinitas, de kerk van protestants Heerenveen.
mei
16
za
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Maarssen, de Open Hof
mei 16 @ 20:30 – 21:45
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. Vandaag doe ik dat in Maarssen tijdens een besloten voorstelling, ter gelegenheid van het afscheid van de predikant.
mei
17
zo
2020
Dwars door de Bijbel / afgelast @ Minnertsga, Meinardskerk
mei 17 @ 10:45 – 12:00
De Protestantse Kerk en Kees Posthumus Vertelt presenteren ‘Dwars door de Bijbel!’, een solovoorstelling waarin oude verhalen verhalen worden voor mensen van hier en nu. De nieuwe voorstelling past binnen het jaarthema 2019/2020: ‘Een goed verhaal’. Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. Vandaag doe ik dat in de prachtige Meinardskerk in Minnertsga.
Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

© 2019 Kees Posthumus.