Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geloof en een hoop zonnepanelen @ Protestantse Kerk Nieuw Buinen

februari 25 @ 15:00 - 16:15

Geloof en een hoop zonnepanelen

Op zondag 25 februari 2024 om 15.00 uur spelen verhalenverteller Kees Posthumus en multimuzikant Henk van Glabbeek hun voorstelling ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ voor de Protestantse gemeente van Nieuw Buinen te Nieuw Buinen (samenwerking Nieuw Buinen, Stadskanaal, Borger, Gasselternijveen).

In een afwisselende, vrolijke voorstelling wordt met tal van verhalen en liedjes de schepping gevierd, zorgen over de schepping gedeeld en onderzocht hoe wij ons kunnen inzetten voor een duurzame toekomst. Er klinken nieuwe scheppingsverhalen en een groen-gelovige meezinger, er wordt live gekookt en er is eco-fitness. Henk van Glabbeek omlijst dit alles met meditatieve oosterse muziek.
Geloofsgemeenschappen zijn zich terdege bewust van de gevaren die de klimaatcrisis voor de aarde en haar bewoners met zich meebrengt. Er komen in Nederland steeds meer groene synagogen, kerken en moskeeën. Wie gelooft dat de schepping een geschenk van God is, is geroepen daar goed voor te zorgen.
Kees Posthumus (verhalenverteller en kerkjournalist) schreef het boek ‘Geloof en een hoop zonnepanelen’ in opdracht van GroeneKerken, waar tegen de vierhonderd kerken bij zijn aangesloten. Met onder andere interviews met Groene Kerken uit verschillende geloofstradities en enthousiaste pleitbezorgers van duurzaamheid. Het is een gevarieerd boek, met naast interviews verdiepende artikelen, reportages, vegetarische recepten, liturgische teksten en cartoons.
Henk van Glabbeek bespeelt diverse oosterse instrumenten, zoals tar, ney en duduk.

Gegevens

Datum:
februari 25
Tijd:
15:00 - 16:15